WERKWIJZE

Werkwijze

Wat is de rechtswinkel?
De rechtswinkel is een adviesbureau dat gratis juridisch advies verstrekt. Op deze wijze proberen wij de positie van de sociaal economisch kwetsbare groepen te verbeteren.


Wat doet de rechtswinkel en wat kan de rechtswinkel voor mij doen?

De rechtswinkel verstrekt gratis juridisch advies. Indien u juridisch advies wilt, kunt u hiervoor bij ons terecht. Ook kunnen wij u helpen met het schrijven van een brief of een bezwaarschrift. Let op, wij schrijven nooit brieven in naam van de Rechtswinkel.


Brengt de rechtswinkel kosten in rekening voor het verstrekken van advies?
De rechtswinkel brengt geen kosten in rekening voor het verstrekte advies. Indien u tevreden bent over het advies kunt u wel een kleine gift achterlaten in een daarvoor bestemd potje. U kunt uw gift ook overmaken naar rekeningnummer NL16 INGB 0002 1427 53 t.n.v. Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o.


Hoe maak ik een afspraak bij de rechtswinkel?
U kunt via onze website een afspraak inplannen. U kunt ook een e-mail sturen naar info@rechtswinkelalphen.nl. Of u kunt tijdens onze openingstijden bellen naar 0172-46 59 88 of vrijblijvend binnenlopen om een afspraak te maken.
LET OP: Wij werken alleen op afspraak bij ons in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Telefonisch of via e-mail geven wij geen advies. U kunt uiteraard wel op deze wijze een afspraak inplannen.


Hoe annuleer ik mijn afspraak?
Als u een afspraak heeft gemaakt en tevergeefs niet kunt komen, annuleert u uw afspraak door ons een e-mail te sturen naar info@rechtswinkelalphen.nl of dit telefonisch aan ons melden via 0172-465988 (alleen tijdens onze openingstijden). Ook kunt u de afspraak annuleren via de annuleerknop in uw bevestiging.


Hebben jullie een inloopspreekuur?
Nee, de rechtswinkel werkt alleen op afspraak. Onze medewerkers kunnen zich dan zo goed mogelijk voorbereiden op uw afspraak. U kunt wel bij ons binnenlopen om een afspraak te maken.


Wie werken er bij de rechtswinkel?
Bij de rechtswinkel zijn ca. vijfttien enthousiaste rechtenstudenten vrijwillig werkzaam. Onze vrijwilligers van de belastingafdeling zijn gespecialiseerd in het fiscale recht. Onze vrijwilligers van de algemene afdeling beschikken over zeer diverse kennis.


Wat zijn de openingstijden?
De rechtswinkel is geopend op:
Algemene afdeling
Dinsdag 19.00 t/m 20.30 uur
Woensdag 19.00 t/m 20.30 uur

Belasting afdeling
Woensdag 19.00 t/m 20.30 uur

De rechtswinkel is gesloten op officiële feestdagen en tijdens de kerstvakantie.


Waar is de rechtswinkel gevestigd?
Wij zijn gevestigd in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Ons adres is:
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn