NIEUWS

  Juni 2018 - Nieuwe medewerkers gezocht!

ALPHEN - De Rechtswinkel Alphen is op zoek naar nieuwe medewerkers. Ben jij een ambitieuze rechtenstudent, in het bezit van je propedeuse en wil jij praktijkervaring opdoen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Je zal leren juridisch advies te geven in verschillende rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, personen- en familierecht, huurrecht, consumentenrecht, bestuursrecht en strafrecht.

Wat bieden wij:
- de mogelijkheid om jouw theoretische kennis in de praktijk te brengen;
- de kans om professioneel met cliënten leren om te gaan;
- ervaring opdoen in verschillende rechtsgebieden;
- een ambitieus, gezellig jong team;
- werken in een uitstekende locatie op loopafstand van het station;
- leuke en leerzame trainingen en kantoorbezoeken.

Wat willen wij:
- je bent minimaal in het bezit van je propedeuse;
- je bent zeer gemotiveerd;
- je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
- je hebt empathisch vermogen en bent servicegericht;
- je vindt het leuk om samen te werken;
- en je bent minimaal een jaar één avond per week beschikbaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Neem dan contact met ons op!

Stuur een mail naar info@rechtswinkelalphen.nl met jouw CV, motivatiebrief en cijferlijst(en).

  Mei 2018 - Aangepaste openingstijden in de zomer

ALPHEN - Aangepaste openingstijden in de zomer

In de maanden juli en augustus hanteert de Rechtswinkel Alphen een zomerrooster. Gedurende deze maanden zijn wij alleen op de woensdagavond geopend.
Vanaf september zijn wij weer meerdere avonden in de week geopend.

 
Februari 2018 - Heropening belastingafdeling van de Rechtswinkel

ALPHEN – De Rechtswinkel van Alphen aan den Rijn bestaat in 2018 alweer 32 jaar. Sinds de oprichting in 1986 weten veel inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken de stichting te vinden voor uiteenlopende juridische kwesties. Naast het geven van juridisch advies helpen de vrijwilligers van de Rechtswinkel ook met belastingvraagstukken en het invullen van een belastingaangifte. Na anderhalve jaar te zijn gesloten is de belastingafdeling vanaf 10 januari 2018 weer geopend.

Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn is de volledige naam van wat in de volksmond de Rechtswinkel heet. Een twintigtal vrijwilligers houden zich wekelijks bezig met het adviseren over verschillende rechtsgebieden, voornamelijk op het civiele vlak zoals het arbeidsrecht en het personen- en familierecht. Maar zij helpen ook mensen met het invullen van hun belastingaangifte. “Helaas stonden deze hulpbehoevenden in 2017 voor een dichte deur, “ vertelt Tom Steenbeek, bestuurslid van de Rechtswinkel. “Het afgelopen jaar zijn een aantal vrijwilligers bij ons gestopt, waardoor wij genoodzaakt waren de belastingafdeling te sluiten. Gelukkig kunnen wij vanaf 10 januari weer mensen helpen met belastingvraagstukken.”

Bij de Rechtswinkel werken niet alleen maar rechtenstudenten, maar ook afgestudeerde juristen. “Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen proberen wij altijd ervoor te zorgen dat onze medewerkers over genoeg kennis en ervaring beschikken. Zo hebben wij voor de belastingafdeling onder andere de beschikking over Angela van der Meer.” Angela zet zich inmiddels al bijna 10 jaar vrijwillig in voor de Rechtswinkel. “Inmiddels heb ik enkele jaren ervaring opgedaan als belastingconsulent, zodat ik kan helpen met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en andere belastingvragen,” zegt Angela. “Iedereen wordt geacht zelf zijn aangifte in te vullen en toeslagen aan te vragen, maar om dit goed te kunnen heb je kennis en ervaring nodig. Daarbij komt dat de belastingaangiften steeds complexer worden en de regels voor de aanvraag van toeslagen steeds omvangrijker. Ik ben van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om hierbij hulp te krijgen, ongeacht de financiële middelen die iemand heeft. Daarom stel ik mijn tijd en kennis ter beschikking van de Rechtswinkel.”

Vanaf 10 januari 2018 is de belastingafdeling bij de Rechtswinkel wekelijks elke woensdagavond geopend tussen 19.00 en 20.30. Mocht u hulp willen met het invullen van uw belastingaangifte is het goed om te weten dat de Rechtswinkel dit alleen doet via de papieren variant (aan te vragen via de Belastingtelefoon 0800-0543) of als u uw eigen laptop meeneemt. U kunt een afspraak inplannen via https://www.rechtswinkelalphen.nl/agenda. Mocht u vragen hebben of twijfelen of wij u kunnen helpen kunt u de Rechtswinkel mailen op info@rechtswinkelalphen.nl of bellen tijdens openingsuren naar 0172-465988.